<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>
 
 

  » Rólunk

  » Előadások

  » Képek

  » Kapcsolat

Üdvözöljük a Gruppen-hecc weboldalán

2018

JÖN A GRUPPEN-HECC!

Mert jönni szokott... Mert várják... Mert kíváncsiak: vajon az idén mit talált ki azért, hogy nevetve váljunk meg az óesztendő összes nyomorúságától, visszásságától?

A Rádió Gaga és a Gruppen-Hecc bemutatja:

A(Z) GENDER TRAGÉDIÁJA

Adódik a kérdés: mi a túró az a „gender“? A legtöbb idegen szavak szótárába beütve nem is ad ki találatot. Vagy maximum ezt írja ki: „valakinek a neme (férfi vagy nő)“. Na, itt keresendő az elásott kutya. Hogy se nem férfi, se nem nő, hanem az ú.n. harmadik nem. Annyira újkeletű jelenségnek a neve, hogy még el sem ért hozzánk igazán - hál’Istennek! Nyugati liberális gondolkodók azt nehezményezik, hogy az embereket a nemük szerint különböztetik meg lépten-nyomon: kérdőívekben, személyi iratokban, a közintézmények mellékhelyiségeiben. Merthogy Isten férfinak és nőnek teremté az embert. Na itt az első bibi! Félreérthető. Mért nem azt írja a Könyvek könyve, hogy „férfinak vagy nőnek teremté“? Mert így, hogy „férfinak és nőnek“ úgy is magyarázható, hogy egyszerre mindkettőnek. Nem, mert Ádám férfi volt, ő az emberiség ősapja. Igaz. Viszont, ha Éva szemszögéből nézzük a dolgot, neki Ádám az ősanya, mert az ő testéből született meg. Hú, de bonyolult, mi? Ha el akarnak igazodni ebben a gubancban, a legjobb, ha megnézik „A(z) gender tragédiáját“, ami nyilvánvalóan Madách Imre Az ember tragédiájának címét parafrazálja. Olyannyira, hogy ezúttal a tragédiából is kész komédia lesz. Aggodalomra pedig nincsen ok, nem csak erről fog szólni az egész kabaré. Lesznek benne „állati“ dolgok is prózában és dalban, a „kauflandos miccset“ is meg fogjuk kóstoltatni, Józsi bácsi pedig egyszer s mindenkorra megoldja a medveproblémát. Az idei kabaréba is befurakodik a #metoo kampány, és ismét feltámasztunk valakit egy interjú erejéig. A legvégén pedig egy különleges számmal tesszük fel a mandulát a haltortára.

Írta Molnár Tibor „Tajbi“ és Nagy István, előadják: Nagy István, Kárp György, Henn János, Biluska Annamária, Somody Hajnal / Csíki Hajnal, Fodor Piroska. Zenei munkatárs: Nyágai István.

Hang- és fénytechnika: Göllner Károly, producer: Hompot Szilárd.

.

Január 22

Marosvásárhely

19 óra

Január 24

Nyárádszereda

19 óra

Január 26

Szászrégen

17 és 20 óra

Január 27

Marosludas

18 óra

Január 28

Marosvásárhely

19 óra

február 1

Négyfalu

19 óra

Február 2

Parajd

19 óra

Február 3

Csikkarcfalva

19 óra

Február 4

Csiszentimre

19 óra

Febtuár 5

Marosvásárhely

19 óra

Február 11

Csikszereda

17 és 20 óra

Február 16

Barót

19 óra

Február 17

Sepsiszentgyörgy

17 és 20 óra

Február 19

Marosvásárhely

19 óra

Február 22

Korond

19 óra

Február 25

Kovászna

20 óra

This site is Gruppen-hecc 2010-2018, All Rights Reserved
Steve's free web templates